Maksuton nettiluento

3 TAPAA SÄÄSTÄÄ ÄÄNTÄSI

On tilanteita, joissa ääni väsyy tavallista herkemmin. 
Sinulla on ehkä allergiaa, refluksitauti, astmalääkitys tai olet altistunut huonolle sisäilmalle.

➡️  Ääni rasittuu ja puhuminen on vaikeampaa, kun 

olosuhteet eivät ole äänenkäytölle optimaaliset.

Ääniammattilaisena saatat kohdata myös tilanteita, joissa sinun on oltava äänessä useita tunteja. 

Ehkä pidät luentoja, ehkä vedät liikuntatunteja netin välityksellä, ehkä muuten vain juttelet asiakkaiden kanssa 6–8 tuntia päivässä.

➡️  Ääni rasittuu, jos käytät sitä "väärin" etkä lämmittele ääntäsi.


Entä sitten etäkokoukset? Istut tylsistyneenä ja huonossa ryhdissä pitkän aikaa, ja yhtäkkiä omalla vuorolla pitäisi vakuuttaa kaikki kuulijat. Tai vielä pahempaa: istut koneen ääressä koko päivän ja puhut kameralle lähes taukoamatta kouluttaessa tai valmentaessa. 

➡️ Ääni rasittuu, jos et pidä huolta vireystilastasi, ja hankalat tunteet vaikeuttavat äänen toimimista entisestään. Kurkku tuntuu hiekkapaperilta ja hetken päästä et saa muuta kuin rykimistä aikaiseksi.

EI KIITOS.


Miten voit auttaa ääntäsi kestämään paremmin?


En ole koskaan ollut hissuttelun ystävä, mitä tulee äänenkäyttöön ja -huoltoon. Minun mielestäni äänen käheytymistä ei vältetä sillä, että luovutaan kaikista rakkaista harrastuksista ja ollaan äänessä vain sen verran kuin on ihan pakko. Tai voihan sen niinkin välttää, mutta onko elämä silloin niin kivaa?

Miksi vähentää määrää, kun yhtä hyvin voi parantaa laatua ja lisätä äänen kestävyyttä?

➡️  Tilaa alta maksuton nettiluento, jolla kuulet 3 tapaa säästää ääntäsi.Luennolla vastaan mm. näihin kysymyksiin:
 
1. Mistä tietää, että on äänihuulikyhmyt? Millaisia oireita voi koittaa hoitaa itse ja milloin kannattaa suunnata suoraan lääkärin vastaanotolle?

 
 2. Puhun englantia työssäni ja se rasittaa ääntäni lisää. Miten voin vähentää äänen rasittumista vierasta kieltä puhuessa?  


3. Millaisilla tekniikoilla ja harjoituksilla voi vähentää äänen väsymistä?


Katso maksuton nettiluento kirjoittamalla etunimesi ja sähköpostiosoitteesi niille varattuihin laatikoihin. Saat luennon myös sähköpostiisi. Samalla liityt postituslistalleni, jonka kautta saat sähköpostitse maksuttomia viikoittaisia vinkkejä äänenhuoltoon. Kiitos tilauksestasi! -Liisi

TEE TILAUS
By submitting this form you agree to our Privacy Policy

Kuka tämän maksuttoman luennon tarjoaa?

Olen Liisi Pettersson, äänenkäytön ja esiintymisen valmentaja, koulutukseltani klassinen laulaja, laulupedagogi ja vokologi. Olen valmentanut puhujia ja laulajia yli kymmenen vuoden ajan. Uskon, että karisma on meidän jokaisen etuoikeus, ja että oikeanlaisilla harjoituksilla voit houkutella oman äänesi karisman esiin.

Kiinnostukseni äänen hyvinvointiin lähtee omasta taustastani: menetin ääneni 12 vuotta sitten lähes kokonaan refluksitaudin ja vääränlaisen äänenkäyttötekniikan vuoksi, ja koska en voinut laulaa, minun oli lähdettävä laulupedagogiopintojen parista etsimään uusia keinoja tukea ääneni hyvinvointia. Löysin vokologian ja rakastuin ihmisäänen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Kun olin valmistunut laulunopettajaksi, oli selvää että halusin auttaa myös puhujia käyttämään ääntään rohkeammin, vaikuttavammin ja kestävämmin.

Olen ahkerasti äänessä työssä ja vapaa-ajalla: konsertoin säännöllisesti klassisena laulajana ja toimin juontajana eri tapahtumissa. Lisäksi opiskelen vaikuttavaa puhumista Toastmasters Etäpuhemestarit -klubissa. Kehitän ääntäni ja esiintymistaitojani eri opettajien ja valmentajien kanssa, sillä laulajana ja puhujana en ole valmis koskaan, vaan voin aina oppia jotakin uutta.

Tervetuloa kanssani matkalle ihmeelliseen ihmisääneen!

-Liisi