Vaikuttava ääneni - äänesi karisma esiin 10 viikossa
Ilmoittautuminen kurssille ei ole auki

Vaikuttava ääneni

Tuo äänesi karisma esiin 10 viikossa. Oma ääni kehossa, hengityksen vapauttaminen, äänen tunneilmaisu, vaikuttava äänenkäyttö ja paljon, paljon muuta!

Käytätkö työssäsi ääntä?

Oletko huomannut, että äänesi vaikuttaa sekä energiatasoosi
että tapaan, jolla viestisi otetaan vastaan?

Kouluttajana, yrittäjänä, opettajana, terapeuttina tai asiakaspalvelijana olet puheammattilainen,
jolle ääni on yksi tärkeimmistä työvälineistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus oppia käyttämään ääntäsi oikein ja saamaan viestisi perille.

Sillä jos et osaa käyttää ääntäsi tietoisesti, kehosi toimii ääntäsi vastaan, energiatasosi laskee ja uskottavuutesi heikkenee.

HUOM! Tämän kurssin myynti on päättynyt. Katso tästä, miten saat kestävämmän äänen 4 viikossa!

Jo 10 viikon päästä äänesi voi kestää paremmin ja puhuminen tuntua hunajalta!

 • Haluatko olla uskottavampi?
 • Haluatko, että äänesi kestää puhumista pidempään?
 • Haluatko, että sinua oikeasti kuunnellaan?
 • Haluatko tietää, miten kehosi vaikuttaa viestin perillemenoon?
 • Haluatko pitää äänestäsi ja terveydestäsi hyvää huolta?

Verkkovalmennus on tarkoitettu kaltaisillesi oman äänensä kehittämisestä kiinnostuneille opettajille, kasvattajille, yrittäjille, terapeuteille, kouluttajille ja muille puheammattilaisille. 

”Se tunne, kun hengitys jäi pallean yläpuolelle, ei mennyt alavatsaan,
ei pystynyt rentouttamaan ja omiin korviin kuulosti aivan järkyttävältä.”
(Tiia Konttinen, yrittäjien ja bloggajien valmentaja, joka puhui 100 ihmisen edessä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.)

Haluaisitko tietää?

 • Miten voit välttää hengästymisen puhuessa?
 • Mistä johtuu kurkun kiristys puhuessa ja miten voit välttää sitä?
 • Miten kehon toiminnalla voidaan saada ääni soimaan paremmin?
 • Miten teet puheäänestäsi uskottavan ja kiinnostavan?
 • Miten saat kehon toiminnalla äänesi kuulumaan paremmin?
 • Miten parannat hyvinvointiasi hengittämällä oikein puhuessa?
 • Mitä tekemistä vireystilalla on äänenkäytön kanssa?
 • Miten vahvistat äänesi sointia ja artikulaation sujuvuutta?
 • Miten huollat ääntäsi oikein ja vältyt ääniongelmilta tulevaisuudessa?

Valmennus sisältää:

 • 10 viikon harjoitusohjelma sekä kaikenkattava, rajattomasti käytettävissäsi oleva äänenkäytön tietopaketti, arvo yli 420 €
 • yli 50 opetusvideota (yli 180 min, 7 € / video)
 • 24 sivuinen työkirja, 50 €
 • +217 € arvoiset bonukset

Miksi tämä on paras kurssi, mitä äänen kehittämiseen on tarjolla?

 • Ääni on kehollista toimintaa, joten näkökulma tällä kurssilla on keholähtöinen. Lisääntyneestä kehotietoisuudesta on sinulle hyötyä arjessa ja töissä – kun läsnäolosi paranee ja ryhtisi avautuu, olet energisempi, uskottavampi ja luotat paremmin omaan osaamiseesi. 
 • Tällä kurssilla on huikeat 217 € arvoiset bonukset.
 • Tämä on Suomen kokonaisvaltaisin puheäänen kehittämiseen keskittyvä verkkokurssi.
 • Päävalmentajina meillä on laaja-alainen osaaminen ja yli kymmenen vuoden kokemus äänien kouluttamisesta. Tunnemme niin keho-mieli yhteyttä kuin äänihäiriötä ja osaamme auttaa sinua hyvän ja kiinnostavan soundin löytämisessä. Olemme myös koulutettuja opettajia. Kurssi on siis pedagogisesti tarkkaan mietitty.
 • Tämän verkkovalmennuksen käytyäsi äänesi on vapaampi ja ilmaisukykyisempi. Saat parempia tuloksia työssäsi, kun innostat, motivoit, myyt tai koulutat!

Kurkista kurssin videoihin tästä:

Kurssin läpi tehtävien perusharjoitusten lisäksi jokaiselle viikolle on oma syventävä teemansa. Katso tästä äänenkäyttäjän vapaaseen kehoon sekä kielen toimintaan liittyvien viikkojen introvideot! Varsinaisiin harjoituksiin pääset käsiksi heti, kun olet syöttänyt tietosi ilmoittautumislomakkeelle ja maksanut kurssin.

Kenelle tämä kurssi sopii?

Sinulle, joka haluat olla läsnä ja luottavainen esiintyessäsi, kouluttaessasi, asiakaskohtaamisessa tai videolla puhuessasi.
Sinulle, joka haluat oppia käyttämään ääntäsi oikein niin, että se ei rasitu.
Sinulle, joka haluat kuunnella ilolla myös äänitettyä puhettasi.
Sinulle, joka haluat päästä eroon hengästymisestä ja kireyksistä puhuessasi.
Sinulle, joka haluat kehittyä vakuuttavammaksi ja vaikuttavammaksi äänenkäyttäjäksi.
Sinulle, kun haluat treenata äänestäsi uskottavan, kiinnostavan ja kestävän.

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon ennen ilmoittautumista?

 • Kurssille kannattaa osallistua, vaikkei äänessä olisi mitään vikaa. Äänenkäyttäjänä ja viestijänä et voi koskaan olla liian vakuuttava. Et voi myöskään koskaan tietää liikaa terveyttäsi edistävästä hengitystavasta ja äänellä vaikuttamisen mahdollisuuksista.
 • Emme ota kantaa puheesi tekstisisältöön, sitä varten ovat muut asiantuntijat. Sen sijaan opastamme sinua saamaan haluamasi viestin perille äänenkäytölläsi. Kurssin jälkeen sinua halutaan kuunnella entistä kiinnostuneempina.
 • Äänen kehittyminen vaatii aikaa. Jos olet kovin kiireinen, etkä löydä muutaman viikon jaksolle 5-20 min 3–5 kertaa viikossa aikaa ääniharjoitusten tekemiseen, sinun kannata miettiä onko kurssi sinulle. Materiaalit ovat kuitenkin käytössäsi myös myöhemmin, joten tilapäisen kiireen vuoksi kurssia ei kannata missata.
 • Äänen treenaaminen sairaana ei kannata. Jos kärsit kroonisesta käheydestä, suosittelemme käyntiä foniatrin tai korva-nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotolla, jolla varmistuu että kaikki on fysiologisesti kunnossa, eikä estettä kurssille osallistumiselle ole.
 • Äänesi saattaa muuttua. Jos kaikki menee hyvin, sinua ei enää tunnisteta äänesi perusteella... Ei vainkaan: äänesi on edelleen sinun äänesi, vaikka tämän kurssin jälkeen vaihtelevampi, sointuvampi, syvempi ja täyteläisempi. Luultavasti olet myös itse energisempi ja voimaantuneempi.
 • Kurssilla on 14 vrk peruutusoikeus ja 100 % tyytyväisyystakuu. Laajennettu takuu on voimassa 10 vkon ajan tilauksesta, kun olet käynyt valmennuksen läpi ja varannut riittävästi aikaa harjoittelulle. Mikäli kurssin harjoitteet eivät säännöllisestä treenistäsi huolimatta kehitä ääntäsi 10 viikon aikana, laita meille viestiä, niin saat rahasi takaisin. Uskallamme antaa takuun, koska tiedämme, että harjoitukset toimivat!
 • Haluamme mukaan vain kaltaistasi ammattilaista, jotka oikeasti haluavat saada luottamusta omaan ääneen ja kehoon ja uskottavuutta puheeseen.

Mistä maksan valmennuksessa?

 • Kurssi kestää 10 viikkoa. Kaikki kurssin tehtävät vievät sinua eteenpäin äänenkäyttäjänä ja puhujana, ja varmistavat sen, että ääntäsi janotaan kuulla.
 • Kurssin materiaalit ovat käytettävissä myöhemminkin. Jos kävisit 1-2 vuotta puhetekniikan tunneilla kerran kuukaudessa, se maksaisi 1080 € - 2160 €.
 • Yksilötunnit äänivalmentajan kanssa maksaisivat 90 €/tunti. Tämän kurssin hinnalla et saisi edes 3 tuntia. Nyt saat pysyvän oikeuden 10 viikon harjoitusohjelmaan ja konkreettisia työvälineitä oman äänesi kehittämiseen + aiemmin mainitut 217 € arvoiset bonukset!
 • Tällä kurssilla voit harjoitella juuri silloin kun sinulle sopii, vaikka joka päivä, ammattitaitoisessa ohjauksessa.
 • Kouluttajat ovat äänen kehittämisen maisteritason rautaisia ammattilaisia: Maria on äänivalmentaja-laulunopettaja taustansa lisäksi keho- ja liiketyöskentelyn ammattilainen. Liisillä on laulupedagogi–vokologina tietoa äänen fysiologian lisäksi äänen viestinnällisestä merkityksestä ja vaikuttavan äänen saloista. 
 • Näin kokonaisvaltaista ja kattavaa äänenkäytön osaamista et saa mistään muusta suomenkielisestä verkkovalmennuksesta.
 • Kurssin materiaalien arvo on 420 € + 217 € arvoiset bonukset 

Mitä bonuksia kurssin mukana tulee?

1. Bonus: Äänenkäyttäjän kehonhuoltopaketti (arvo 97 €), joka vapauttaa äänielimistöäsi ja auttaa hengitystäsi ja ryhtiäsi tukemaan äänenkäyttöä. Paketti sisältää 1) syvävenyttelyn e-kirjasarjan kolme osaa, joissa on parhaat venytykset ryhtiin ja hengitykseen liittyvien lihasten sekä niska-hartiaseudun huoltamiseksi. 2) Saat postitse faskiakamman, joka on pieni, mutta loistava väline äänenkäyttöösi vaikuttavien lihasten vapauttamiseen. Pakettiin kuuluu myös 3) niska-hartiaseutu vapaaksi -videokurssin äänenkäyttäjille.

2. Bonus: Jännitys äänessä ja kehossa, Maria Svanin ja Liisi Petterssonin asiantuntijahaastattelu (arvo 75 €)

3. Bonus: Hyväksy äänesi kauniina -videovalmennus, keinoja oman äänen kehittymistä rajoittavien uskomusten lieventämiseen ja oman äänen rakastamiseen (arvo 45 €)

Varmista, että viestisi otetaan vastaan, olet uskottava, vakuuttava ja vaikutat positiivisesti kuulijaan.

Vaikuttava ääneni -verkkokurssin normaalihinta on bonuksineen 340 €, sis. alv.

Jokaisesta ostetusta kurssista lahjoitamme 2 € Mieli ry:n toimintaa tukemaan.

Ilmoittautuminen on riskitöntä, ja sinulla on 14 vrk peruutusoikeus.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ:

Kun haluat kestävän ja vaikuttavan puheäänen, seuraava askeleesi on ilmoittautua. 

100 % verkkovalmennuksen palautekyselyyn vastanneista on kokenut kurssin harjoitukset hyödyllisinä ja suosittelisi valmennusta muille. 

"Olin klassinen esimerkki siitä, kun suutarin lapsella ei ole kenkiä. Tullessani valmennukseen minulla oli paljon turhia lihasjännityksiä leuan ja kielen alueella. Minulla oli haave päästä puhumaan yleisölle. Nyt luotan ääneeni ja esiintymiseeni enemmän ja olen päässyt esiintymäänkin - videolla ja ihmisten edessä.

Outi Hjelmeroos (hieroja ja terapeutti)

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voiko ääntä oikeasti treenata verkon kautta?

Kyllä voi, äänenkäyttöön liittyvät harjoitusvideot ovat hyvin yleisiä Youtubessa ja erilaisissa maksullisissa videokanavissa. Tällä kurssilla saat video-ohjauksen lisäksi valmentajien tuen kurssin keskustelualueella, johon on pääsy vain tämän opiskelijoille ja valmentajille. Takaamme, että harjoittelutaitosi kehittyvät koko ajan, ja alat entistä paremmin tunnistaa eri äänenlaatuja ja äänentuottotapoja, jolloin huomaat selvemmin myös oman kehityksesi. Kerromme sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä on. Kaikki kurssilaiset tekevät kurssin alussa ja lopussa lyhyen äänitteen, jonka avulla oma edistyminen ja muutos äänessä on helppo todeta.

Kenelle tämä kurssi sopii?

Tämä kurssi on kehitetty erityisesti puheammattilaisten tarpeeseen, joten harjoitukset on suunniteltu puheäänen vaikuttavuutta kehittämään. Jos haluat puheen sijaan kehittää lauluääntäsi, tämä kurssi ei ehkä ole optimaalinen siihen tarkoitukseen. Jonkin verran toki harjoituksista on apua myös lauluäänen soinnin parantamiseen, ja moni on sanonut lauluäänensä parantuneen kurssin myötä.

Kenelle tämä kurssi ei sovi?

Tämä kurssi ei sovi sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole valmiita harjoittelemaan äänensä kehittymisen eteen, ja jotka odottavat tuloksia heti yhden harjoituskerran jälkeen. Kurssi ei sovi myöskään sellaisille opiskelijoille, jotka haluavat saada henkilökohtaista liveohjausta harjoitteluunsa, sillä sitä emme voi kurssiajan puitteessa tarjota kurssin opiskelijoille. Kurssin aikana on kuitenkin mahdollisuus varata erillistä henkilökohtaista valmennusta kurssiin liittyvän tarjouksen puitteissa. Henkilökohtaista livepalautetta kaipaavien kannattaa huomioida tämä mahdollisuus kurssille tuloa miettiessään.

Millaisia harjoituksia kurssilla tehdään?

Kurssilla tehdään harjoituksia, jotka auttavat puheääntä soimaan paremmin ja jotka lisäävät sen vaikuttavuutta ja kiinnostavuutta. Kaikki tekniikat ovat terveen äänentuoton periaatteiden mukaisia, ja saat jokaisen harjoituksen saatteeksi selkeät ohjeet siitä, mihin harjoituksilla pyritään, miten niitä tulisi tehdä, ja mistä tiedät harjoitusten toimivan.

Mistä tiedän, että teen harjoituksia oikein?

Kerromme videoissa sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä tulisi oikein tehtyinä olla. Kaikki kurssilaiset tekevät myös kurssin alussa ja lopussa lyhyen äänitteen, jonka avulla on oma edistyminen ja muutos äänessä on helppo itse todeta. Harjoittelutaitosi kehittyvät koko ajan, kun alat entistä paremmin tunnistaa eri äänenlaatuja ja äänentuottotapoja kurssin aikana. Tällöin huomaat selvemmin myös itse oman kehityksesi. Kurssin keskustelualueella on mahdollisuus kysyä meiltä valmentajilta lisävinkkejä harjoitteluun.

Minulla ei ole paikkaa harjoitella, kannattaako minun silti osallistua kurssille?

Ehdottomasti, sillä ääniharjoituksia varten et tarvitse erillistä harjoitustilaa. Valtaosassa harjoituksista volyymi pysyy puheäänen tasolla, joten voit huoletta tehdä niitä esimerkiksi kotonasi tai työpaikalla tyhjässä neuvottelu-/toimistohuoneessa. Autossakin voit harjoituksia hätätilassa tehdä, kun vain teet sen auton ollessa pysähtyneenä, jotta voit keskittyä treenaamiseen etkä tule huutaneeksi moottorin yli. Isommissa kaupungeissa myös kirjastoissa on usein maksuttomasti varattavia musiikki-/harjoitushuoneita, jotka ovat varma keino saada rauhallinen ja yksityinen paikka harjoitteluun. Kerromme sinulle vinkkejä, miten voit luontevasti sisällyttää pieniä harjoitustuokioita arkeesi sopiviin kohtiin päivää.

Minulla ei ole aikaa harjoitella, kannattaako minun silti osallistua kurssille?

Harjoitusten tekemisen menee sinulta korkeintaan 20 min 3–5 kertaa viikossa, ja vähemmälläkin harjoitusmäärällä pääset jo hyvin eteenpäin. Vaikka kirjautuisitkin kurssille nyt, voit mainiosti aloittaa harjoitusten tekemisen vasta sitten, kun pystyt irrottamaan riittävästi aikaa harjoitteluun. Kurssimateriaaleihin on pääsy vielä myöhemminkin, joten voit laatia harjoitusrytmin oman aikataulusi mukaiseksi.

Ääneni on jatkuvasti käheä, voinko osallistua kurssille?

Äänen käheys voi johtua monista syistä, ja tilapäisesti käheytyvä ääni ei ole este tälle kurssille osallistumiselle. Äänen tulisi palautua normaaliksi seuraavaan päivään mennessä. Jos äänesi on jatkuvasti käheä, puhuisimme siitä mielellämme kanssasi jo ennen kurssi-ilmoittautumista. Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja sovitaan puhelinaika, jolloin voimme yhdessä pohtia, sovitko tälle kurssille.

Keräämme kaikilta osallistujilta laajan kartoituksen äänenkäyttöön liittyviä tietoja, joissa voit arvioida tarkemmin äänesi kuntoa. Myös näihin vastauksiin palaamme kanssasi henkilökohtaisesti, jos niissä on jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Tarpeen mukaan ohjaamme sinua myös saamaan lääkärin apua ääniongelmaasi. Kurssilla on 14 vrk peruutusoikeus sekä laajennettu tyytyväisyystakuu 10 viikon ajan tilauksesta, joten saat kurssin käyttämän rahasi takaisin, jos harjoituksista ei ole ollut sinulle iloa ja hyötyä, vaikka olet ahkerasti harjoitellut ja käynyt ohjelman läpi.

Minulla on diagnosoitu äänihäiriö, voinko osallistua kurssille?

Äänihäiriöt on syytä hoitaa rauhassa kuntoon ennen äänen harjoittamista muilla tavoin. Foniatrin diagnosoima äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on siis este tälle kurssille osallistumiselle, samoin meneillään oleva puheterapiajakso. Olet kuitenkin tervetullut kurssillemme siinä vaiheessa, kun ääniterapiasi on ohi ja haluat lisätukea äänesi treenaamiseen ja uuden, terveemmän äänentuottotavan opetteluun.

Estävätkö ääneen vaikuttavat sairaudet (astma, refluksitauti, allergiat) osallistumasta kurssille?

Ääneen vaikuttava sairaus ei ole este osallistumiselle. Päinvastoin harjoituksista on sinulle hyötyä, sillä äänesi on entistäkin kovemmassa rasituksessa sairautesi vuoksi. Valmentajasi auttavat sinua voimaan paremmin, sillä vokologina Liisillä on laaja tietämys ääneen vaikuttavista terveydellisistä tekijöistä, ja Maria on äänivalmennuksen lisäksi psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn ammattilainen ja ohjaa kurssilla tekniikoita, jotka laskevat niin äänenkäyttöön kuin autoimmuunisairauksiin vaikuttavia stressitasoja. Diagnosoitu äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on este kurssille osallistumiselle (ks. edellinen kysymys), jolloin silloin sinun kannattaa ottaa yhteyttä meihin ennen kurssille ilmoittautumista.

Haluan oppia laulamaan, onko tämä kurssi minua varten?

Tällä kurssilla keskitytään puheäänen treenaamiseen. Osa harjoituksista auttaa sinua ymmärtämään paremmin myös lauluääntäsi, mutta koska niitä ei tehdä tietyiltä sävelkorkeuksilta, ne eivät kehitä lauluinstrumenttiasi parhaalla mahdollisella tavalla. Musikaalisuutta ja sävelpuhtautta kehittäviä ääniharjoituksia tällä kurssilla ei ole lainkaan. Mikäli laulunopettajasi on sanonut, että hyötyisit puheopetuksesta, kurssilla voi olla merkittäviä vaikutuksia myös lauluäänelle, kun äänesi ei enää rasitu puhuessa. Aiemmalla kurssillamme mukana ollut laulunopettaja oli saanut paljon lisää hyviä harjoituksia ja työkaluja opetukseensa kurssiltamme.

Oletko valmis tulemaan kuulluksi ja nauttimaan äänestäsi kaikissa tilanteissa?

ILMOITTAUDU TÄSTÄ:

Liisi

Sopraano, laulupedagogi, vokologi FM

Maria Svan

"Äänentuottoni on helpottunut. Tuntuu, että viestini menee paremmin perille. Puheääneni on kestävämpi. Nautin puhumisesta ja esiintymisestä enemmän."

- Ilkka -

LÄHDE MUKAAN TÄSTÄ!

Kurssin sisältö