Syvän äänen lähteillä -työpaja la 2.10.2021 klo 10–15

Rasittaako jatkuva etätyö ja koneella istuminen ääntäsi?
Käheytyykö äänesi etäpalavereissa hetkessä?
Etkö saa sanaa suustasi, ääni takertuu kurkkuun?
Estävätkö kehosi jumit sinua nauttimasta laulamisesta?

Puhumisen tai laulamisen ei tarvitse tuntua pingotetulta eikä stressaavalta. Eikä äänen tarvitse käheytyä voimakkaastakaan äänenkäytöstä alle tunnissa.

Tule Syvän äänen lähteille oppimaan rennon vakuuttavaa äänenkäyttöä.

Kun osaat rentouttaa kehosi ja aktivoida oikeita lihaksia, äänesi kestää ja kantaa, ja olet luottavaisin mielin äänessä aina, kun koet siihen tarvetta.

Syvän äänen lähteillä -työpajassa:

 • Tutustut äänesi kehollisuuteen ja ilmaisumahdollisuuksiin
 • Opit tuottamaan syvää ja kantavaa ääntä turvallisesti, kehoa rasittamatta
 • Saat vahvistusta tunteen ja äänen yhteydelle ja opit hyödyntämään sitä jokapäiväisissä puhetilanteissa

Työpaja sisältää:

 • Hätäapu äänelle – parhaat venytykset äänesi vapauttamiseen
 • Harjoituksia äänen kantavuuteen ja voimistamiseen
 • Tunneilmaisun harjoituksia teatteri-improvisaation keinoin
 • Pehmeä, rauhallinen yin-jooga kehon jumeja avaamaan
 • Kirjalliset harjoitusohjeet kotiinviemisiksi

Työpajaan osallistuttuasi:

 • Olet rennompi kaikissa puhetilanteissa
 • Olet paremmin sinut äänesi kanssa
 • Osaat voimistaa ääntäsi taloudellisemmin
 • Uskallat tuntea tunteet kehossasi
 • Olet aidompi ja koskettavampi esiintyjä

"Rentoutta, ääni tulee syvemmältä, enemmän voimaa."

 "Hyvät fiilikset, sain uusia ajatuksia tunteista ja äänenkäytöstä eri tilanteissa."
 
"Helppoja harjoituksia, joilla voi tehdä tilaa äänelle ja lämmitellä sitä. Nyt tiedän, millä aloitan aamuni tästä lähtien."
 
"Hyviä harjoituksia ja todella laaja-alainen päivä. Paljon harjoituksia reppuun mukaan!"

Työpajan kouluttajat

Jepa Pihlainen & Liisi Pettersson

Työpajan harjoitukset pohjautuvat äänipedagogiikan, joogan ja improvisaation työmenetelmiin. Työpajan vetävät laulun, puheen ja esiintymisen valmentaja, vokologi Liisi Pettersson (FM) sekä joogaohjaaja ja emootiokouluttaja Jepa Pihlainen (FM, KM).

Liisi on valmentanut yli kymmenen vuoden ajan puhujia ja laulajia saamaan äänelleen lisää vaikuttavuutta ja kestävyyttä sekä esiintymään uskottavasti. Jepalla on lähes kymmenen vuoden kokemus ihmiskehojen rentouttamisesta. Molemmat ovat lisäksi soveltaneet improvisaation menetelmiä omassa työssään. Yhdessä tämä kouluttajapari vapauttaa esteet äänesi tieltä ja houkuttelee luontaisen karismasi esiin.

Liisi Pettersson

Ääni- ja esiintymisvalmentaja
Vokologi FM (äänitiede ja puhetekniikka)
Laulupedagogi
Ääniluotsi

Liisi on ihmisäänen monipuolinen asiantuntija ja uskoo, että karisma on meissä kaikissa sisäsyntyisesti. Liisi valmentaa laulua, äänenkäyttöä ja esiintymistä sekä yksityisasikkaille että yrityksissä ja muissa työyhteisöissä, eikä koskaan kyllästy tutkimaan ja ihmettelemään ihmisäänen rajattomia mahdollisuuksia.

Liisi hyödyntää valmennuksissaan psykofyysisiä ja äänen fysiologiaan perustuvia menetelmiä. Hän rakastaa haasteita ja itsensä ja muiden haastamista, koska uskoo suurten tavoitteiden voimaan. Liisi on valmentajana salliva ja hyväksyvä, ja antaa jokaiselle tilaa oivaltaa ja kehittyä omaan tahtiinsa.

Jepa Pihlainen

Joogaohjaaja
Emootiokouluttaja FM, KM
Osuuskunta Lilith

Jepan joogatunneilla viihdytään niiden konstailemattoman ja lämpimän tunnelman vuoksi. Oli tunnin aiheena yinjooga, ilmajooga, restoratiivinen jooga tai terapeuttinen jooga, opetuksen keskiössä on aina hyväksyvä läsnäolo ja kehotietoisuuden herättely.

Jepa opettaa monenlaisissa paikoissa joogastudioilta ja yritysten omilta urheilusaleilta aina urheiluseuroihin, järjestää kesäisin yinjoogaretriittejä ja on käytettävissä myös yksityisopetukseen. Hän ohjaa myös naurujoogaa työyhteisöille.

Kokeile alta venytystä kireälle äänelle!

Syvän äänen lähteillä -työpaja

Aika: Lauantaina 2.10.2021 klo 10-15

Paikka: Työpaja pidetään Zoom-videoyhteydellä. Varaa rauhallinen paikka ja hyvä nettiyhteys saadaksesi täyden hyödyn työpajasta. Tarvitset myös nettikameran ja kuulokkeet sekä hyvän äänenlaadun turvaamiseksi ulkoisen mikrofonin tai headsetin. Yinjoogaan tarvitset mukavat, joustavat ja lämpimät vaatteet. Joogassa ei tule hiki mutta kylmä voi tulla. Esim. villapaita, verkkarit ja villasukat on hyvä valinta. Varaathan itsellesi joogamaton tms. verran tilaa lattialta niin että maton jalkopää on seinää tai ovea vasten - käytämme seinää apuvälineenä asanoissa. Ota mukaan myös tyyny ja peitto.

Työpajan hinta 185 e, ilmoittautuminen käynnissä 26.9. asti! 

Hinta sis. alv 24 %.Työpajan voi maksaa myös Smartumin, Edenredin tai Eazybreakin virikeseteleillä.

HUOM! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vasta osallistumismaksun maksamalla varmistat paikkasi työpajassa.

Kokemuksia Syvän äänen lähteillä työpajasta:

"Liisin ja Jepan äänityöpajassa löytyy ääni. Myös leukani loksahti rennoksi 18 vuoden takaisen leukamurtuman jäljiltä ekan kerran. Tätäkin kirjoittaessa takahampaani ovat irti toisistaan ja hymy on pehmeämpi, koska hymylihakset eivät ole varattuja alaleuan puristamiseen. Jos kaipaat äänenhuoltoharjoituksia, tietoa äänen muodostuksesta, voimaa puheääneen, selkeyttä artikulaatioon tai lauluun sointia, anna Liisin auttaa. Iso suositus. Iso kiitos. Myös Jepalle, jonka yin-jooga-harjoitus kruunasi tämän kurssin fiiliksen, varmisti äänen yhteyden kehoon ja jonka tarinat tunteiden vaikutuksesta puheeseen lisäsivät ymmärrystä. Minä kiitän."

Mira Juntunen
Kirjalija


Kokemuksia Liisin äänivalmennuksesta:

"Liisi oli korvaamattoman tärkeä apu, kun kurkunpää ja ääni alkoivat ottaa osumaa luentokeikkamäärän noustessa 80+ vuositasolle. Saattaa kuulostaa hassulta, että 38 vuoden jälkeen ”pitää opetella puhumaan oikein”, mutta jos muutaman tunnin mittaisen Skype-valmennuksen myötä huomasin selkeän eron. Tykkään itse luennoida ja valmentaa ja olisi ikävää jos 3-8 h valmennuspäivässä tunnin jälkeen kaikki ajatustyö menisi äänen kanssa selviämiseen. Minulta Liisille vahva suositus. Selkeitä ja toimivia vinkkejä kaikille puhetyön ammattilaisille."

Joni Jaakkola
Hyvinvointialan moniottelija, public speaker, CEO, Optimal Performance Oy

Kiitos tosi hyvästä äänikoulutuksesta meille Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden työntekijöille! Koulutuksesta hyvän teki käytännönläheinen ja tosi havainnollistava ryhmäopetus. Aiheena tosi tärkeä liikuntaa ohjaaville.” – Eero Kenttä, Alueliikuttaja, Helsingin kaupunki

Koulutus oli hienosti rakennettu juuri meidän yrityksemme tarpeita silmällä pitäen. Saimme kaikki paljon hyödyllisiä työkaluja parantaaksemme omaa osaamistamme valmentajina. Iso kiitos Liisi!
– Johannes Hatsolo Hattunen, TFW Helsinki Oy

"Oli ihanaa huomata, että ääni voi soljua kauniisti silloinkin, kun kurkkuun pistää. Opin työpajassa helppoja ääniharjoituksia, joita oon nyt tehnyt aina ennen kuin alan puhua yleisölle tai tehdä äänitteitä.  Pelkäsin etukäteen, että harjoitusten tekemisestä olisi kauheasti vaivaa, mutta on ollut kiva huomata, että niihin ei mee kuin pari minuuttia, ja niiden avulla äänen SAA kulkeen paremmin.  Monessa tilanteessa on paljon merkitystä sillä, miten ääni kulkee. Jos aihe on yhtään ajankohtainen, suosittelen lämpimästi Puheen flow -työpajoja." 

Inna Thil
Onnellisen ja omannäköisen elämän valmentaja, digiyrittäjä


Kokemuksia Jepan joogaohjauksesta:

"Jepan ohjauksessa on turvallista liikkua ja laskeutua omaan kehoon. Selkeä ja salliva ohjaus, liikkua ja laskeutua omaan kehoon. Selkeä ja salliva ohjaus, pienellä huumorilla maustettuna rikkoo jään ja rakentaa luottamusta."

Milja
Onnellisen ja omannäköisen elämän valmentaja, digiyrittäjä

"Jepan joogatunneilla vallitsee levollinen ja valoisa tunnelma, jonka vien kehossani ja mielessäni kotiin. Arvostan Jepan selkeää opetustapaa ja sitä syvää kunnioitusta, jota hän osoittaa paitsi oppilailleen, myös joogalle itselleen, mutta koskaan hän ei ole ryppyotsainen tai suorituskeskeinen opettaja. Lisäksi Jepa tuntee ihmisen anatomian ja lisää ymmärrystäni itsestäni ja kehostani liikkeissä, joita tunneilla teemme. Minulla on kokemusta Jepan tunneista yin-joogassa, restoratiivisessa joogassa, ilmajoogassa ja naurujoogassa. Jepa on monipuolinen, taitava ja rohkaiseva opettaja."

Telle Riikonen
Joogannut vuodesta 1993

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kenelle Syvän äänen lähteillä -työpaja on tarkoitettu?

Syvän äänen lähteillä -työpaja on tarkoitettu erityisesti sellaisille ääniammattilaisille, äänityöntekijöille, laulajille ja laulun harrastajille, jotka haluavat lisätä äänensä kestävyyttä ja vaikuttavuutta, ja jotka kokevat erilaiset tunteet äänenkäyttöä hankaloittavina tai rajoittavina. Muutkin äänenkäytöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita työpajaan.

Millaisia harjoituksia työpajassa tehdään?

Työpajassa tehdään harjoituksia, jotka auttavat rentouttamaan äänentuottoelimistöä ja vähentämään sen kireyksiä sekä lisäävät äänen kestävyyttä, sointia ja ilmaisukykyä. Harjoitukset auttavat nauttimaan äänenkäytöstä monissa eril tilanteissa ja ottamaan tunteet mukaan äänenkäyttöön voimavaraksi ja viestintää helpottavaksi, ei rajoittavaksi tekijäksi.

Lauletaanko tässä työpajassa?

Ei lauleta. Voit kuitenkin hyötyä siitä myös laulajana, sillä saat harjoituksista ääneesi lisää joustavuutta, sointia, kirkkautta ja voimaa.

Miten ilmoittaudun työpajaan?

Tämän sivun hintapainikkeista pääset ilmoittautumaan. Painike vie sinut verkkokauppaan, jossa pääset maksamaan osallistumismaksun. Saat työpajasta vahvistuksen sähköpostiisi välittömästi sekä ohjeet Zoom-kokousohjelman käyttöön muutamaa päivää ennen tapahtumaa.

Mitä jos joudun perumaan osallistumiseni?

Jos et pääse työpajaan, vaikka olisit ostanut lipun, voit perua osallistumisen 14 vrk sisään ostohetkestä ja palautamme rahasi takaisin kyselemättä. Jos joudut perumaan myöhemmin osallistumisesi, pääset edelleen osalliseksi harjoituksista päivästä tehdyn tallenteen muodossa. Vaihtoehtoisesti voit myydä tai lahjoittaa lippusi ystävällesi, jolloin riittää, kun ilmoitat meille ystäväsi yhteystiedot lipun lähettämistä varten. Syvän äänen lähteillä työpajaan mahtuu rajattu määrä osallistujia ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lämpimästi tervetuloa työpajaan!

Ilmoittaudu mukaan tästä: