Puheen flow

Puheen flow

Ääntä helposti ja kestävästi! Helpota äänentuottoasi ja vapauta oman äänesi potentiaali neljän viikon mittaisessa valmennuksessa.

Käytätkö ääntäsi päivittäin useita tunteja?
Väsyykö tai käheytyykö äänesi helposti?

Oletko saanut palautetta hiljaisesta äänestä tai epäselvästä puheesta?

Haluatko oppia tuottamaan ääntä vaivattomasti?
Haluatko käyttää ääntäsi rohkeasti, kuuluvasti ja kestävästi?

Tule Puheen flow -valmennukseen oppimaan lisää äänestäsi. Äänessäsi on rajaton ilmaisupotentiaali, ja voit oppia vapauttamaan sen oikeanlaisilla harjoituksilla. Kun jatkat harjoituksia, äänestäsi tulee vaikuttavampi, ilmaisukykyisempi ja kestävämpi.

Haluan auttaa sinua käyttämään ääntäsi vaivattomammin ja ilmaisukykyisemmin!

Selkeistä puhetekniikkaharjoituksista ja loogisesti etenevästä harjoitusohjelmasta saat rohkeutta käyttää ääntäsi sydämesi kyllyydestä missä ja milloin haluat. Harjoitusten myötä äänentuotto helpottuu ja äänestä tulee ilmaisukykyisempi, kuuluvampi ja kestävämpi.

Tällä kurssilla saat joka viikko harjoituksia, joiden kautta ymmärryksesi äänenkäytöstä syventyy ja alat hallita ääntäsi puhuessa huomattavasti paremmin. Ääneesi tulee rentoutta ja monipuolisuutta. Valmennuksen jälkeen äänesi kulkee huomattavasti kevyemmin kuin nyt.

Valmennus sisältää:

 • 11 harjoitusvideota helppoon äänentuottoon ja kestävään ääneen
 • 1 videoluento äänen toiminnasta
 • 25 minuutin harjoitusohjelma videona ja kirjallisina ohjeina. Näillä voit helposti jatkaa harjoittelua myös kurssin käytyäsi.
 • Ohjausta äänenkäytön tyypillisimpiin haasteisiin
 • Vinkkejä äänenhuoltoon

Valmennuksessa opit:

 • Tuottamaan ääntä helposti
 • Vähentämään äänesi kireyttä ja narinaa
 • Lisäämään äänesi voimaa ääntä rasittamatta
 • Lisäämään puheesi selkeyttä ja äänesi sointia
 • Käyttämään myös voimakasta ääntä taloudellisesti
 • Huoltamaan ääntäsi erilaisin harjoituksin ja apuvälinein

Puheen flow -valmennuksesta sanottua:

“Oli ihanaa huomata, että ääni voi soljua kauniisti silloinkin, kun kurkkuun pistää. Opin työpajassa helppoja ääniharjoituksia, joita olen nyt tehnyt aina ennen kuin alan puhua yleisölle tai tehdä äänitteitä.
 
Pelkäsin etukäteen, että harjoitusten tekemisestä olisi kauheasti vaivaa, mutta on ollut kiva huomata, että niihin ei mene kuin pari minuuttia, ja niiden avulla äänen SAA kulkeen paremmin. Monessa tilanteessa on paljon merkitystä sillä, miten ääni kulkee. Jos aihe on yhtään ajankohtainen, suosittelen lämpimästi Puheen flow -valmennusta.” 

Inna Thil
Itsensä rakastamisen valmentaja, digiyrittäjä

"Kiitos, Liisi Puheen Flow -workshopista. Ylitti odotukseni! Tulin hakemaan apua kestävämpään äänenkäyttöön ja sen sain. 
Lisäksi jotakin minussa tapahtui kurssin jälkeen. Vaikka haluaisin laulamisen takaisin elämääni, olen kartellut sitä, sillä se ei yksinkertaisesti ole tuntunut hyvältä kehossa ja niiden tuntemusten kohtaamista olen halunnut vältellä. Nyt kurssin jälkeen on laulaminenkin vapautunut niin, että se tuntuu hyvältä eikä ääni väsy hetkessä. Hyvä olo!"

Mari Kuusisto
Kirjallisuusterapiaohjaaja, DI

Valmennuksen käytyäsi:

 • Tiedät, mistä äänen väsyminen johtuu ja miten voit sitä ehkäistä
 • Osaat tuottaa ääntä helposti
 • Osaat käyttää ääntäsi taloudellisemmin
 • Ilmaiset itseäsi äänen avulla entistä tietoisemmin ja vapautuneemmin
 • Sinulla on selkeä harjoitusohjelma, jolla voit jatkaa äänesi kehittämistä haluamaasi suuntaan myös valmennuksen jälkeen
 • Osaat huoltaa ääntäsi päivittäin sekä flunssan tai äänen äkillisen rasittumisen yhteydessä

  Valmennus sopii kaikille puheammattilaisille:
  opettajille, varhaiskasvattajille, liikunnanohjaajille, terapeuteille, myyjille, asiakaspalvelijoille, asiantuntijoille ja vaikuttajille. 

  Tämä valmennus ei sisällä kontaktiopetusta,
  joten voit käydä sen aivan omaan tahtiisi ja kerrata sen niin usein kuin haluat.

  Bonukset

  1. Hyväksy äänesi kauniina -videovalmennus (45 €). Sinunkin äänesi on kaunis ja sinullakin on lupa olla äänessä! Tässä videovalmennuksessa opit käsittelemään omaan äänenkäyttöösi liittyviä uskomuksia totuudenhorjuttamistyökalun avulla ja vapauttamaan mielen esteet äänesi kehittymisen tieltä.

  2. PDF-opas äänen pikarentoutukseen (arvo 7 €). Äänentuottoelimistön rentouttamiseen on kehitetty monenlaisia harjoituksia, ja niistä tietämykseni ja kokemukseni mukaan parhaat on kerätty tähän oppaaseen.

   Koko Puheen flow -valmennuksen hinnan bonuksineen näet alla. Voit maksaa maksun pankkikortilla tai Paypalissa. Jos kumpikaan maksuvaihtoehdoista ei käy, ota yhteyttä minuun sähköpostitse [email protected]

   Osta kurssi tästä:

   Kertamaksu

   150
   Maksa yhdessä erässä

   Osamaksu

   75

   2 payments of 75 /month

   Maksa kahdessa erässä

   Kurssin valmentaja

   Olen Liisi Pettersson, äänenkäytön ja esiintymisen valmentaja, koulutukseltani klassinen laulaja, laulupedagogi ja vokologi. Olen valmentanut puhujia ja laulajia yli kymmenen vuoden ajan. Uskon, että karisma on meidän jokaisen etuoikeus, ja että oikeanlaisilla harjoituksilla voit houkutella oman äänesi karisman esiin.

   Kiinnostukseni äänen hyvinvointiin lähtee omasta taustastani: menetin ääneni 12 vuotta sitten lähes kokonaan refluksitaudin ja vääränlaisen äänenkäyttötekniikan vuoksi, ja koska en voinut laulaa, minun oli lähdettävä laulupedagogiopintojen parista etsimään uusia keinoja tukea ääneni hyvinvointia. Löysin vokologian ja rakastuin ihmisäänen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Kun olin valmistunut laulunopettajaksi, oli selvää että halusin auttaa myös puhujia käyttämään ääntään rohkeammin, vaikuttavammin ja kestävämmin.

   Olen ahkerasti äänessä työssä ja vapaa-ajalla: konsertoin säännöllisesti klassisena laulajana ja toimin juontajana eri tapahtumissa. Lisäksi opiskelen vaikuttavaa puhumista Toastmasters Etäpuhemestarit -klubissa. Kehitän ääntäni ja esiintymistaitojani eri opettajien ja valmentajien ohjauksessa, sillä laulajana ja puhujana en ole valmis koskaan, vaan voin aina oppia jotakin uutta.

   Valmennuksistani sanottua

   "Kävin puhetekniikan tunnilla ja tää todellakin toimii, sain myös heti palautetta! Olin radiohaastattelussa ja juontaja kysyi lopuksi oletko ollut puheopetuksessa, kun et puhunut niin nopeasti ja ääni oli tasaisempi? Sama juontaja haastatteli vuosi sitten minua ja sanoi, että eron kyllä todellakin huomasi. Eli kiitos ihana Liisi <3 suosittelen kaikille!"

   Sohvi Nyman
   Stylisti, valmentaja ja tietokirjailija

   "Liisi oli korvaamattoman tärkeä apu, kun kurkunpää ja ääni alkoivat ottaa osumaa luentokeikkamäärän noustessa 80+ vuositasolle. Saattaa kuulostaa hassulta, että 38 vuoden jälkeen ”pitää opetella puhumaan oikein”, mutta jo muutaman tunnin mittaisen Skype-valmennuksen myötä huomasin selkeän eron. Tykkään itse luennoida ja valmentaa ja olisi ikävää jos 3-8 h valmennuspäivässä tunnin jälkeen kaikki ajatustyö menisi äänen kanssa selviämiseen. Minulta Liisille vahva suositus. Selkeitä ja toimivia vinkkejä kaikille puhetyön ammattilaisille."

   Joni Jaakkola
   Hyvinvointialan moniottelija, public speaker, CEO, Optimal Performance Oy

   "Pidin erityisesti siitä, että harjoittelu kohdistui konkreettisiin asioihin äänenkäytössäni. Olin ennen Liisiä harjoitellut useamman äänivalmentajan kanssa. Olin turhautunut itseeni, kun en ymmärtänyt mitä minun pitää konkreettisesti tehdä, kun he sanoivat ”vähennä puristeisuutta”. Liisi vei minut harjoitteillaan itse tuohon puristeiseen kokemukseen. Ja pian oivalsin mitä kohtaa minun tulee harjoittaa, jotta ääneni alkaa soida luonnollisesti. Suosittelen!"

   Harri Valkonen

   Osta kurssi tästä:

   Kertamaksu

   150
   Maksa yhdessä erässä

   Osamaksu

   75

   2 payments of 75 /month

   Maksa kahdessa erässä

   USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ
    
   Voiko ääntä oikeasti treenata verkossa?
   Kyllä voi, äänenkäytön verkkovalmennukset ovat hyvin yleisiä ja toimivia. Ohjaus on  kehotietoisuuteen painottuvaa, joten alat huomata itse oman kehityksesi. Autan sinua myös avaamaan korvasi ääniharjoittelun tuloksille. Kerron sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä on.

   Kenelle tämä valmennus sopii?
   Valmennus on kehitetty erityisesti puheammattilaisten, äänityöläisten, teatterin ammattilaisten ja/tai harrastajien tarpeeseen. Se sopii myös laulajille ja laulunharrastajille, jotka haluavat lisää tietoa ääni-instrumentin toiminnasta. Tässä valmennuksessa ei kuitenkaan lauleta, vaan kaikki harjoitukset onnistuvat hienosti ilman ns. nuottikorvaakin.
    
   Kenelle tämä valmennus ei sovi?
   Tämä valmennus ei sovi sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole valmiita harjoittelemaan äänensä kehittymisen eteen, ja jotka odottavat äänen muuttuvan yhden harjoituskerran jälkeen. Valmennus ei sovi myöskään sellaisille opiskelijoille, jotka kaipaavat ensisijaisesti henkilökohtaista ohjausta harjoitteluunsa.

   Millaisia harjoituksia valmennuksessa tehdään?
   Valmennuksessa tehdään harjoituksia, jotka auttavat ääntä soimaan paremmin ja jotka lisäävät sen vaikuttavuutta ja kestävyyttä. Kaikki tekniikat ovat terveen äänentuoton periaatteiden mukaisia, ja saat jokaisen harjoituksen saatteeksi selkeät ohjeet siitä, mihin harjoituksilla pyritään, miten niitä tulisi tehdä, ja mistä tiedät harjoitusten toimivan.

   Mistä tiedän, että kurssi on ajallisen ja rahallisen panostukseni arvoinen?
   Saat valmennuksesta sekä ymmärrystä omasta äänenkäytöstäsi ja vinkkejä äänesi kehittämiseen että varmuutta jatkaa harjoittelua ja äänen kehittämistä eteenpäin. Suurin hyöty tästä valmennuksesta on kasvanut tietoisuus omasta äänenkäytöstä, sekä ohjaus harjoitusten tekemiseen myös itsenäisesti. Valmennuksessa käydään läpi myös äänenhuoltoon liittyviä asioita. Suosittelen, että käytät näiden harjoitusten parissa aikaa 3–5 päivänä viikossa ja vähinään 10 minuuttia kerrallaan. Silloin kehityt ja saavuttamasi tulokset myös pysyvät.

   Ääneni on jatkuvasti käheä, voinko osallistua valmennukseen?  
   Äänen käheys voi johtua monista syistä, ja tilapäisesti käheytyvä ääni ei ole este tähän valmennukseen osallistumiselle. Käheytyessään äänen tulisi palautua normaaliksi seuraavaan päivään mennessä. Jos äänesi on jatkuvasti käheä, kerro siitä minulle jo ennen valmennukseen ilmoittautumista, niin mietitään yhdessä, mikä sinulle on paras tapa alkaa hoitaa käheää ääntäsi. Laita viestiä osoitteeseen [email protected] tai soita 044 552 3736.

   Minulla on diagnosoitu äänihäiriö, voinko osallistua valmennukseen?
   Äänihäiriöt on syytä hoitaa rauhassa kuntoon ennen äänen harjoittamista muilla tavoin. Foniatrin diagnosoima äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on siis este tähän valmennukseen osallistumiselle, samoin meneillään oleva puheterapiajakso. Olet kuitenkin tervetullut valmennuksiini siinä vaiheessa, kun ääniterapiasi on ohi ja haluat lisätukea äänesi treenaamiseen ja uuden, terveemmän äänentuottotavan opetteluun.
    
   Estävätkö ääneen vaikuttavat sairaudet (astma, refluksitauti, allergiat) osallistumasta valmennukseen?
   Ääneen vaikuttava sairaus ei ole este osallistumiselle. Päinvastoin harjoituksista on sinulle hyötyä, sillä äänesi on entistäkin kovemmassa rasituksessa sairautesi vuoksi. Autan sinua voimaan paremmin, sillä vokologin koulutukseni kautta minulla on laaja tietämys ääneen vaikuttavista terveydellisistä tekijöistä, ja opit valmennuksessa tekniikoita, joilla helpotat oloasi ja tuet terveyttäsi monella tavalla. Diagnosoitu äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on este valmennukseen osallistumiselle (ks. edellinen kysymys), jolloin sinun kannattaa ottaa yhteyttä minuun ennen valmennukseen ilmoittautumista.  

   Haluan oppia laulamaan, onko tämä valmennus minua varten?
   Tässä valmennuksessa keskitytään puheäänen harjoittamiseen. Harjoitukset toimivat toki niin puhe- kuin lauluäänen kehittämiseen, mutta kurssi ei edellytä nuottikorvaa tai laulutaitoa, eikä sitä valmennuksessa myöskään lähtökohtaisesti kehitetä. Laulaminen saattaa kuitenkin helpottua äänen vapautumisen seurauksena.

   Mistä tiedän, että teen harjoitukset oikein?
   Valmennuksen videoissa kerron sinulle, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä tulisi oikein tehtyinä olla. Harjoittelutaitosi kehittyvät koko ajan, kun alat entistä paremmin tunnistaa eri äänentuottotapoja ja äänen sointitapoja. Tällöin huomaat selvemmin oman kehityksesi sekä valmennuksen aikana että sen jälkeen.

   Miten kauan valmennuksen materiaalit ovat käytössäni?
   Valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi rajoittamattoman ajan. Kerran ilmoittauduttuasi kaikki valmennukseen tulevat päivitykset ovat käytössäsi ilman lisämaksua.

   Mitä jos en saa valmennuksesta haluamiani tuloksia?
   Tällä valmennuksella on 100 % tyytyväisyystakuu. Voit missä vain vaiheessa valmennusta laittaa minulle viestiä, että haluat keskeyttää valmennuksen, jos et koe sitä sinua hyödyttäväksi, ja saat rahasi takaisin.

   Miten ilmoittaudun valmennukseen?
   Klikkaa tällä sivulla olevaa hintalaatikkoa. Siitä pääset ostosivulle, jolla voit maksaa valmennuksen. Valmennuksen maksettuasi luo tunnukset kurssialustalle, niin pääset valmennuksen materiaaleihin.

   Osta kurssi tästä:

   Kertamaksu

   150
   Maksa yhdessä erässä

   Osamaksu

   75

   2 payments of 75 /month

   Maksa kahdessa erässä