Löydä äänesi – äänenhuolto tutuksi

Löydä äänesi – äänenhuolto tutuksi

5 harjoitusta, joilla kehität ääntäsi sointuvammaksi, vahvemmaksi ja ilmaisukykyisemmäksi.


Äänenkäyttäjä! Opettaja, valmentaja, myyjä, terapeutti, varhaiskasvattaja, asiakaspalvelija, pappi, opas, autokoulun tai ratsastuksen opettaja, laulun tai teatterin harrastaja:

Käytätkö paljon ääntäsi töissä tai vapaa-ajalla? Väsyykö äänesi tai kaipaatko siihen lisää sointia?

Tämä kurssi on sinulle, kun...
- Tunnet kireyttä tai palan tunnetta kurkussa
- Äänesi käheytyy, kun puhut tai laulat
 - Työskentely-ympäristösi on meluisa tai kaikuisa
- Haluat lisää vapautta ja vahvuutta äänellesi

Tämä on helppo kurssi ottaa haltuun, ja hyödyt siitä pitkään. Älä jätä tilaisuutta käyttämättä, vaan lue eteenpäin!

Löydä äänesi – äänenhuolto tutuksi -kurssi sisältää:
– Tietoa äänilämmittelystä ja sen hyödyistä
– Kahden äänivalmentajan parhaat vinkit äänenhuoltoon
– 5 harjoitusvideota äänesi lämmittelyyn, rennompaan äänentuottoon,palautumisen tueksi ja soinnin parantamiseksi
– Tietoa äänen äänihäiriöistä ja niiden kuntouttamisesta
– Kirjalliset harjoitusohjeet
– Harjoittelupäiväkirja

Bonukset:
– 15-sivuinen Äänenhuolto-opas
– 5 syvävenytysohjetta videoina: äänenkäyttäjän tärkeimmät venytykset

Kurssin valmentajat: 
Liisi Pettersson, FM ja Maria Svan, FM
Kouluttajat ovat äänen kehittämisen rautaisia ammattilaisia: Maria on laulunopettajataustansa lisäksi kehonhuollon ja psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn ammattilainen. Liisillä on laulupedagogi–vokologina tietoa äänen fysiologian lisäksi äänen viestinnällisestä merkityksestä ja vaikuttavan äänen saloista. Yhdessä Liisi ja Maria ovat auttaneet jo yli 4000 ääniammattilaista käyttämään ääntään vaikuttavammin ja kestävämmin.

Kurssi on selkeä ja helppo ottaa haltuun!
Tällä kurssilla saat äänenhuollosta osan arkeasi, vapautat ja vahvistat ääntäsi ja sanoat hyvästit äänen toimimattomuudelle.

Mitä pysyvä oikeus näihin kurssimateriaaleihin maksaa?
Yksi henkilökohtainen äänivalmennus- tai laulutunti maksaa asiantuntevassa opastuksessamme jopa 90 €. Löydä äänesi -äänenhuollon verkkokurssilla on normaalihinta vain 47 € ja materiaalit ovat käytössäsi rajoittamattoman ajan.

Kun haluat kestävän ja toimivan puheäänen, seuraava askeleesi on tilata kurssi klikkaamalla allaolevaa painiketta!

Kurssilla opit

- huoltamaan äänentuottoon liittyviä lihaksiasi
- lämmittelemään äänesi ennen pitkäkestoista puhumista
- palauttamaan äänesi soinnin pitkäkestoisen puhumisen jälkeen
- huoltamaan ääntäsi erilaisin apuvälinein

Kurssin rakenne

Usein kysyttyjä kysymyksiä kurssista

Voiko ääntä oikeasti treenata verkon kautta?
Kyllä voi, äänenkäyttöön liittyvät harjoitusvideot ovat maailmalla hyvin yleisiä. Harjoittelutaitosi kehittyvät koko ajan, ja alat entistä paremmin tunnistaa erilaisia äänentuottotapoja, jolloin huomaat selvemmin myös oman kehityksesi. Kerromme sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä on.

Kenelle tämä kurssi sopii?
Tämä kurssi on kehitetty erityisesti puheammattilaisten, äänityöläisten, teatterin ammattilaisten ja/tai harrastajien sekä laulajien tarpeeseen. Sinulla on täysi 14 vrk peruutusoikeus kurssin tilaushetkestä alkaen, jos koet, että kurssi ei palvele sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Kenelle tämä kurssi ei sovi?
Tämä kurssi ei sovi sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole valmiita harjoittelemaan äänensä kehittymisen eteen, ja jotka odottavat tuloksia heti yhden harjoituskerran jälkeen. Kurssi ei sovi myöskään sellaisille opiskelijoille, jotka kaipaavat ensisijaisesti henkilökohtaista ohjausta harjoitteluunsa. Kurssin aikana on kuitenkin mahdollisuus varata erikseen henkilökohtaista valmennusta. (kysy lisää!) 

Minulla ei ole paikkaa harjoitella, 
kannattaako minun silti osallistua kurssille?
Ehdottomasti, sillä ääniharjoituksia varten et tarvitse erillistä harjoitustilaa. Valtaosassa harjoituksista volyymi pysyy puheäänen tasolla, joten voit huoletta tehdä niitä esimerkiksi kotonasi tai työpaikalla tyhjässä neuvottelu-/toimistohuoneessa. Autossakin voit harjoituksia hätätilassa tehdä, kun vain teet sen auton ollessa pysähtyneenä, jotta voit keskittyä treenaamiseen etkä tule huutaneeksi moottorin yli. Isommissa kaupungeissa myös kirjastoissa on usein maksuttomasti varattavia musiikki-/harjoitushuoneita, jotka ovat varma keino saada rauhallinen ja yksityinen paikka harjoitteluun. Kerromme sinulle vinkkejä, miten voit luontevasti sisällyttää pieniä harjoitustuokioita arkeesi sopiviin kohtiin päivää.

Ääneni on jatkuvasti käheä, voinko osallistua kurssille?
Äänen käheys voi johtua monista syistä, ja tilapäisesti käheytyvä ääni ei ole este tälle kurssille osallistumiselle. Äänen tulisi palautua normaaliksi seuraavaan päivään mennessä. Jos äänesi on jatkuvasti käheä, puhuisimme siitä mielellämme kanssasi jo ennen kurssi-ilmoittautumista. Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja sovitaan puhelinaika, jolloin voimme yhdessä pohtia, sovitko tälle kurssille.

Estävätkö ääneen vaikuttavat sairaudet (astma, refluksitauti, allergiat) osallistumasta kurssille?
Ääneen vaikuttava sairaus ei ole este osallistumiselle. Päinvastoin harjoituksista on sinulle hyötyä, sillä äänesi on entistäkin kovemmassa rasituksessa sairautesi vuoksi. Valmentajasi auttavat sinua voimaan paremmin, sillä vokologina Liisillä on laaja tietämys ääneen vaikuttavista terveydellisistä tekijöistä, ja Maria on äänivalmennuksen lisäksi psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn ammattilainen ja ohjaa kurssilla tekniikoita, jotka laskevat niin äänenkäyttöön kuin autoimmuunisairauksiin vaikuttavia stressitasoja. Diagnosoitu äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on este kurssille osallistumiselle (ks. edellinen kysymys), jolloin silloin sinun kannattaa ottaa yhteyttä meihin ennen kurssille ilmoittautumista.

Millaisia harjoituksia kurssilla tehdään?
Kurssilla tehdään harjoituksia, jotka auttavat ääntä soimaan paremmin ja jotka lisäävät sen vaikuttavuutta ja kiinnostavuutta. Kaikki tekniikat ovat terveen äänentuoton periaatteiden mukaisia, ja saat jokaisen harjoituksen saatteeksi selkeät ohjeet siitä, mihin harjoituksilla pyritään, miten niitä tulisi tehdä, ja mistä tiedät harjoitusten toimivan.

Minulla ei ole aikaa harjoitella,
kannattaako minun silti osallistua kurssille?

Harjoituksiin menee aikaa keskimäärin 10 minuuttia päivässä, ja vähemmälläkin harjoitusmäärällä pääset jo hyvin eteenpäin. Vaikka kirjautuisitkin kurssille nyt, voit mainiosti aloittaa harjoitusten tekemisen vasta sitten, kun pystyt irrottamaan riittävästi aikaa harjoitteluun. Kurssimateriaaleihin on pääsy vielä myöhemminkin, joten voit laatia harjoitusrytmin oman aikataulusi mukaiseksi.

Minulla on diagnosoitu äänihäiriö, voinko osallistua kurssille?
Äänihäiriöt on syytä hoitaa rauhassa kuntoon ennen äänen harjoittamista muilla tavoin. Foniatrin diagnosoima äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on siis este tälle kurssille osallistumiselle, samoin meneillään oleva puheterapiajakso. Olet kuitenkin tervetullut kurssillemme siinä vaiheessa, kun ääniterapiasi on ohi ja haluat lisätukea äänesi treenaamiseen ja uuden, terveemmän äänentuottotavan opetteluun.

Haluan oppia laulamaan, onko tämä kurssi minua varten?
Tällä kurssilla keskitytään äänenhuollon treenaamiseen. Harjoitukset toimivat niin puhe- kuin lauluäänen huoltoon. Kurssi ei kuitenkaan vaadi laulutaitoa! Harjoituksia ei tehdä tietyiltä sävelkorkeuksilta, eli musikaalisuutta ja sävelpuhtautta kehittäviä ääniharjoituksia tällä kurssilla ei ole lainkaan. 


Mistä tiedän, että teen harjoituksia oikein?
Kerromme sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä tulisi oikein tehtyinä olla. Harjoittelutaitosi kehittyvät koko ajan, kun alat entistä paremmin tunnistaa eri äänentuottotapoja kurssin aikana. Tällöin huomaat selvemmin myös itse oman kehityksesi.Kurssin valmentajat

Maria Svan
Ääni- keho- ja liikevalmentaja
Tanssi-liiketerapeutti
Laulunopettaja, FM
MBodyn yrittäjä

Liisi Pettersson
Äänivalmentaja
Vokologi, FM
Laulupedagogi
Ääniluotsin yrittäjä

Kurssin hinta

  • Löydä äänesi – äänenhuolto tutuksi
  • 47

    Tehokas itseopiskelukurssi äänenhuoltoon

    Tilaa tästä