Laulu liikkeelle

Laulu liikkeelle

Laajuutta äänialaan ja lumovoimaa lauluun!

Harmittaako sinua laulaessasi...

  • ✔ epävireisyys
  • ✔ äänen käheytyminen
  • ✔ äänen takertuminen kurkkuun
  • ✔ esiintymisjännitys
  • ✔ muiden negatiivinen palaute laulustasi
  • ✔ se, ettet omasta mielestäsi kuulosta riittävän hyvältä
  • Entä...
  • ✔ Oletko ikävien laulukokemustesi takia ollut laulamatta jo pitemmän aikaa?
  • ✔ Laulatko vain autossa tai suihkussa, tai ainakin niin ettei kukaan muu kuule? 
  • ✔ Peesailetko yhteislaulutilaisuuksissa ja auot vain suutasi, jottei kukaan kuulisi miten laulat?
  • Haluan auttaa sinua laulamaan vaivattomammin ja paremmin!
Selkeistä laulutekniikkaharjoituksista ja loogisesti etenevästä harjoitusohjelmasta saat rohkeutta laulaa sydämesi kyllyydestä missä ja milloin haluat. Kuulostat harjoittelun myötä monella tapaa paremmalta: saundisi on tasalaatuisempi, äänessäsi on enemmän sointia ja virekin pysyy paremmin kohdillaan. Siksi kutsunkin sinut Laulu liikkeelle -valmennukseen. Saat joka viikko harjoituksia ja luennon, joiden kautta ymmärryksesi laulamisesta syventyy ja alat hallita ääntäsi laulaessa huomattavasti paremmin. Ääneesi tulee rentoutta ja lauluusi puhtautta. Valmennuksen jälkeen laulusi kulkee huomattavasti kevyemmin kuin nyt!

Olen pitänyt Laulu liikkeelle -ryhmävalmennusta verkossa pienryhmille jo kahden vuoden ajan. Näiden vuosien varrella opetusmateriaalia on kertynyt rutkasti, joten nyt on aika viedä valmennus kokonaan verkkoon – jotta sinä voisit edullisesti tutustua ihmeelliseen ääneesi ja nauttia laulamisesta entistä enemmän!


Mitä valmennuksessa tehdään?

Valmennuksessa on neljä pääteemaa, oma teemansa joka viikolle:

1. keho ja hengitys
2. terve ja vaivaton äänentuotto
3. helppo artikulaatio ja äänen sointi
4. laulutulkinta ja vaikuttava esiintyminen

Jokaisella viikolla saat katsottavaksesi luennon viikon aiheesta sekä siihen liittyviä tekniikkaharjoituksia. Mukana on myös harjoitteita tunneilmaisusta ja keho–mieli -yhteyden vahvistamisesta, sillä oman kehon ja mielen tunteminen on kokemukseni mukaan laulajalle hyvin tärkeää. Puhumme myös uskomuksista, sillä mikään ei estä laulussa kehittymistä tehokkaammin kuin negatiiviset uskomukset omasta äänestä ja laulutaidosta. Lisäksi saat vinkkejä sekä tehokkaaseen harjoitteluun että vaikuttavaan esiintymiseen, sillä takaan että innostut itsekin omasta laulutaidostasi valmennuksen edetessä!

Valmennus sisältää:

✔ Ohjausta oman laulutavoitteesi asettamiseen
✔ 4 viikon harjoitusohjelman
✔ 14 harjoitusvideota, kesto yht. 90 min
✔ 9 luentoa, kesto yht. 150 min
✔ Tietoa laulun fysiologiasta kuvina

Valmennuksen arvo ilman bonuksia 180 €

Bonukset:

1. Äänenhuollon opas, tärkeimmät harjoitukset ja huolto-ohjeet väsyneelle äänelle
2. Vaivattoman laulun workshop -FB-liveopetussarja, 5 osaa (lauluilmaisun tärkeimmät työkalut käytännössä)
3. Elämäsi huolettomin joululauluhaaste -FB-liveopetussarja, 5 osaa (opi laulamaan yksi suosituimmista joululauluista!)

Valmennuksen arvo yhteensä 250 €

Valmennuksessa opit mm.

 • ✔ luottamaan paremmin omaan ääneesi ja löytämään aina hyvän lauluvireen – niin henkisesti kuin fyysisesti
 • ✔ tuottamaan ääntä helposti ja kestävästi
 • ✔ rentouttamaan jännitykset leuastasi ja kielestäsi niin, että ääni soi paremmin
 • ✔ laulamaan sekä korkeita että matalia ääniä terveesti, hyvällä tekniikalla ja vaihtelevalla dynamiikalla
 • ✔ vaihtelemaan laulutapaa haluamasi lopputuloksen mukaisesti
 • ✔ löytämään sinulle sopivaa laulettavaa
 • ✔ nauttimaan laulamisesta ja sen harjoittelusta
 • ✔ käyttämään tunnetilaa apunasi laulaessa ja esiintymään rennommin yleisön edessä

Valmennuksen käytyäsi...

 • ✔ Ymmärrät paremmin insrumenttisi fysiologiaa ja osaat hyödyntää sitä laulussasi
 • ✔ Osaat tuottaa ääntä terveesti ja vaivattomasti
 • ✔ Laulat puhtaammin, kun korvasi kehittyy ja opit säätelemään virettä hengityksen ja kurkunpään yhteistoiminnalla
 • ✔ Äänesi ei enää käheydy niin helposti laulaessa ja esiintyessä
 • ✔ Laulat vapautuneemmin, kun osaat poistaa mielen esteet laulamisesi tieltä
 • ✔ Esiinnyt rohkeammin ja nautit laulamisesta muiden kuullen

Miksi antaisit minun valmentaa sinua laulamisessa?

Olen Liisi Pettersson, laulun, puheen ja esiintymisen valmentaja. Koulutukseltani olen laulunopettaja (amk) ja vokologi FM eli ihmisäänen ja puhetekniikan asiantuntija. Olen itse opiskellut laulua vuodesta 2001 eri laulutyyleissä. Pääaineeni lauluopinnoissa oli klassinen laulu ja sen jälkeen olen täydentänyt sitä useilla eri kurssilla. Laulupedagogina olen valmentanut laulajia ja laulunharrastajia yli 10 vuotta, ja siitä n. 3 vuotta myös verkkovälitteisesti. Urallani olen saanut auttaa satoja laulajia saamaan lauluunsa helppoutta, varmuutta ja iloa musiikkityylistä riippumatta ja sytyttää monen lauluintoa uudestaan pitkänkin tauon jälkeen.

Lauluvalmennukseeni on tullut laulajia, joilla on ollut äänialaa kvintin – eli yhden kolmisoinnun – verran. Siitä vuoden päästä he ovat ongelmitta pystyneet laulamaan kappaleita, jotka kulkevat puolentoista oktaavin alueella. Heidän äänialansa on siis vuodessa liki kolminkertaistunut. Valmennuksessani on ollut myös laulajia, jotka ovat saaneet äänensä käheäksi kymmenen minuutin laulamisen jälkeen, ja jotka nyt oikean tekniikan opittuaan pystyvät laulamaan useita tunteja putkeen. Olen työskennellyt paljon myös esiintymisjännityksestä kärsivien laulajien kanssa. Monia heistä olen valmentanut konsertteihin ja kilpailuihin. He ovat onnistuneet loistavasti esiintymisessään ja saaneet hyvää palautetta laulustaan.


Kouluttaudun jatkuvasti eri laulumenetelmissä, sillä en usko että yksi menetelmä voisi mitenkään tarjota kaikkea sitä tietoa, mitä valmentajana tarvitsen asiakkaideni auttamiseen. Ammattiopintojeni jälkeen olen täydentänyt lauluosaamistani mm. seuraavilla kursseilla: pop-/jazz laulun täydennysopinnot Metropolia -ammattikorkeakoulussa, Core Sound Method -täydennyskoulutus Christa Renwallin ohjauksessa v. 2018, Estill Voice Training 5-day-course Helen Rawsonin ohjauksessa v. 2016 ja Anne-Marie Speedin ohjauksessa v. 2018, Laulustudio Laura Virtalan musikaalilaulukurssi, klassisen laulun yksityistunnit Margareta Haverinen–Brandtin kanssa sekä lukuisia työpajoja mm. seuraavien metodien opettajilta: Estill Voice Training Method sekä Fitzmaurice-, Roy Hart -, Linklater-, Alexander- ja Voice Well -menetelmät.
Uskon vahvasti siihen, että jokainen voi kehittyä laulussa – todisteena tästä sekä minä itse että sadat lauluvalmennettavani!

Laulu liikkeelle -valmennuksen
hinta ja ilmoittautuminen:

Valmennuksen normaalihinta on 130 € (sis. alv 24 %). Sillä hinnalla et saisi minulta edes kahta yksilövalmennustuntia. Ja nyt – saat bonuksineen 6–7 tuntia tehokasta opetusta sekä upeat lisämateriaalit lauluäänesi kehittämiseen ja äänenhuoltoon.

Kurssin hinta

Laulu liikkeelle -valmennuksesta sanottua:

"Itse olen jo aika varma laulaja, uskallan ottaa kotona oman tilani ja myös esiintyä julkisesti. Oli kuitenkin hurjan mielenkiintoista kuunnella myös kaikki ne oppitunnit, joissa käsiteltiin epävarmuutta ja ajatuslukkoja ja niiden purkamista. Vaikka uskallan esiíntyä, niin live-opetustilanne ujostuttaa. Siksi verkkovalmennus oli hyvä tapa tutustua laulunopetukseen. Olet ihanan luonteva ja välitön opettaja. Alkaa aina tehdä mieli laulaa enemmän ja treenata lisää, kun katsoo näitä oppituntejasi." -Sirpa Penttinen


"Kurssi  selkeydessään ja konkreettisuudessaan  ylitti kaikki odotukseni. Ennen kurssia häpeilin ääntäni ja lauloin arastellen ja vieressä laulavan kuorolaisen  ääneen tukien, mutta nyt laulan omillani täysillä. Suosittelen kurssia, koska en usko, että näin avokätistä opetusta on saatavilla muualta etsimälläkään.  On kokemusta monesta laulumaikasta.  Ei voi verratakkaan Liisin opetukseen." -Karin

“Kiitos! Todella hyvä tuki laulunharjoittelulle. Itselläni on paljon esiintymiseen ja oman äänen esilletuomiseen liittyviä rajoitteita, joten tällainen opetus toimii hyvin. Arvostan paljon lempeää ja kannustavaa asennettasi.“Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Mitä valmennuksessa tehdään?
Valmennuksessa opiskellaan laulutekniikkaa, tullaan tietoiseksi ja puretaan laulamiseen liittyviä uskomuksia, harjoitellaan ilmaisua ja luodaan upeita tulkintoja eri kappaleista ja saadaan rohkeutta esiintymiseen.

Millaista tekniikkaa tarvitsen valmennukseen osallistuakseni?
Kurssi on itseopiskelukurssi, jossa opiskellaan videon välityksellä. Tarvitset tätä kurssia varten pöytäkoneen, läppärin tai puhelimen, jolla katsot videot. Hyvistä kuulokkeistaon apua, muutta ne eivät ole välttämättömät. Mikrofonia tai nettikameraa et tätä kurssia varten tarvitse. Suosittelemme Chromen käyttämistä selaimena kurssia käyttäessä, sillä kurssialusta toimii siinä parhaiten. Myös Safaria voit käyttää selaimena.

Kenelle valmennus sopii?
Valmennus sopii kaikille, jotka haluavat lauluunsa lisää helppoutta, tarkkuutta ja voimaa. Aiemmasta laulutaustasta (kuoro tai lauluryhmä) on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Sinun ei siis tarvitse olla käynyt yhdelläkään laulutunnilla aloittaessasi tämän valmennuksen. Näiden viikkojen aikana opit varmasti paljon hyödyllisiä asioita laulamisesta, olivat haasteesi sitten laulutekniikassa, sävelpuhtaudessa, ilmaisussa tai esiintymisessä. Myös jos puoliammattilaisena, laulunopiskelijana tai aktiivisena kuorolaulajana kaipaat kertausta laulutekniikoihin, olet lämpimästi tervetullut tähän valmennukseen.

Kenelle tämä valmennus ei sovi?
Jos kärsit kroonisesta käheydestä, käheyden syy on hyvä selvittää korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärillä tai foniatrilla ennen ilmoittautumista. Minulle voit laittaa sähköpostia osoitteeseen liisi (ät) aaniluotsi.fi, jos et ole varma, sovellutko tälle kurssille. Tämä valmennus ei myöskään ole ihanteellinen laulun ammattilaisille, sillä heidän kanssaan työskentelen mieluiten henkilökohtaisesti.

Mitä tapahtuu, jos sairastun vakavasti tai ilmenee jokin muu este valmennukseen osallistumiselle?
Kurssin materiaalit ovat käytössäsi rajoittamattoman ajan, ja voit milloin vain aloittaa kurssin uudestaan alusta. Kurssista ei palauteta rahoja ostohetkestä lasketun 14 vuorokauden palautusoikeuden jälkeen.

Entä jos en ole tyytyväinen valmennukseen?
Valmennuksessa on voimassa lakisääteinen 14 vuorokauden peruutusaika ostohetkestä laskettuna. Voit siis minä hetkenä tahansa kahden viikon kuluessa ilmoittaa minulle sähköpostitse, mikäli et enää halua jatkaa valmennusta. Tällöin opiskeluoikeutesi kurssilla katsotaan päättyneeksi ja maksan sinulle kurssimaksun takaisin kokonaisuudessaan ilman lisäkysymyksiä.

Tuleeko valmennuksen mukana bonuksia?
Valmennuksen mukana tulee 3 bonusta: Äänenhuollon opas sekä 2 FB-liveopetuskurssia. Kaikkiin materiaaleihin sinulla on elinikäinen pääsy kuten koko kurssiinkin.

Miten pääsen valmennukseen mukaan?
Valmennukseen voit ilmoittautua tämän sivun kautta. Klikkaa sinistä painiketta "osallistu valmennukseen", jolloin pääset verkkokaupan kassalle maksamaan valmennuksen. Voit maksaa valmennuksen joko luottokortilla tai PayPal-tilin kautta. Kun olet maksanut valmennuksen, järjestelmä ohjaa sinut kiitossivulle luomaan käyttäjätunnuksen ja salasanan kurssialustalle.

Olethan yhteydessä minuun, jos kumpikaan edellämainituista maksuvaihtoehdoista ei sovi sinulle. Teen parhaani, jotta valmennukseen pääseminen ei jää maksutavasta kiinni. Samoin autan sinua kaikissa kurssialustan käyttöön liittyvissä teknisissä ongelmissa valmennuksen ajan parhaani mukaan.

Kurssin rakenne

Liisi Pettersson

Äänenkäytön ja esiintymisen valmentaja, vokologi FM, laulupedagogi, sopraano

"Ennen kurssia ilma loppui lyhyeen ja korkeat äänet eivät onnistuneet kuin kiljumalla. Ääni myös käheytyi muutaman laulun jälkeen. Kurssin opetusten ansiosta hengitys toimii paremmin (pitempään) ja ylä-äänet soivat paremmin ja kirkkaammin. Ääni ei käheydy pitkänkään laulusession aikana. Nyt on ilo laulaa - ja kyllä minä laulankin!" – Sinikka, Laulu liikkeelle -ryhmävalmennus

Varaus- ja peruutusehdot:
Takaamme kurssin materiaaleihin pääsyn rajoittamattoman ajan. Valmennuksessa on voimassa lakisääteinen 14 vuorokauden palautusoikeus. Voit 14 vuorokauden kuluessa ostohetkestä peruuttaa valmennukseen osallistumisen ja saat rahasi takaisin ilman lisäkysymyksiä, jos et jostain syystä ole tyytyväinen ostopäätökseesi.
Käsittelemme tietojasi luottamuksellisesti

Kirjautumisohjeet:
1. Klikkaa sinisestä painikkeesta valmennuksen maksusivulle.
2. Täytä sähköpostiosoitteesi sille varattuun ruutuun.
3. Valitse maksutapa: PayPal tai luottokortti.
4. Klikkaa PayPalin maksupainiketta tai täytä luottokorttitietosi niille varattuun kohtaan ja maksa valmennus.

5. Järjestelmä ohjaa sinut sivulle, jolla voit luoda itsellesi tunnukset kurssialustalle. Kirjautumislinkki tulee myös sähköpostiisi.

Kurssin hinta